12 maart 2018

Het Amsterdam Westerpark is weer het leukste en gezelligste terrein van Amsterdam als op vrijdag 9 maart de kermis er weer neerstrijkt!

Kermis

Er valt genoeg te beleven op de kermis, voor jong én oud. Je kan zweven op 40 meter hoogte in de Space Jam zweefmolen, griezelen in het spookhuis, botsen in de autoscooter, gieren en brullen in het Boobytrap Hotel of met de hele familie in de polyp. Heb je alles gehad en ben je benieuwd hoe de kermis er in de toekomst uitziet? Neem dan een kijkje bij De Koude Kermis.

De Koude Kermis: de kermis van de toekomst

Dit jaar is naast het kermisterrein een preview te zien van het kunstproject De Koude Kermis van DROPSTUFF.nl. Op deze kermis zijn bestaande attracties opnieuw ontwikkeld tot kunstinstallaties: volkscultuur meets high art en high tech. In deze kermis van de toekomst worden nieuwe en social media ingezet, maar ook virtual en augmented reality, 3D video, robots, zelfrijdende auto’s en nog veel meer! Maak een ritje in The Fair Grounds, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde Kiddy Rides (ook voor volwassenen!), kies je eigen e-nummer-suikerspin in de suikerspinkraam, speel de hoofdrol in je eigen Freak Show in de Photobooth Carnivale of ga naar de schiettent waar je je eigen vrienden virtueel ontvriendt. De Koude Kermis is alles tussen kunst en kermis.

Grab the Pussy

Een ander project heet Grab the Pussy en is ontwikkeld in samenwerking met het ‘Samen Breien’-project van het Ouderenfonds. Het is een grijpmachine met door Nederlandse oma’s zelfgebreide katjes. Alle katjes zijn gechipt, dus heb je er één te pakken? Zet een foto van jou en je kat online zodat de oma weet waar haar poesje terecht is gekomen.

 

Over Kermis

Van vrijdag 9 t/m zondag 18 maart 2018

Openeningstijden
Elke dag van 13.00 uur tot 23.00 uur open

Toegangsprijs:
Per attractie

Eurodag:
Vrijdag 9 maart
Woensdag 14 maart
Vrijdag 16 maart

 

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!