10 oktober 2012

Op vrijdag 12 oktober mag de Westergasfabriek zich locatie noemen van de première van de Nederlandse van gangsterfilm Killing Them Softly.

Drie keer per jaar organiseert Jameson in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR) de James Experience. Op drie verschillende locaties en op drie verschillende momenten in het jaar wordt het werk van toonaangevende filmmakers getoond. Deze keer organiseren ze de Nederlandse première van Killing Them Softly, een film van Andrew Dominik. Onder andere Brad Pitt en James Gandolfini zorgen in deze maffiathriller voor humor, shotguns en spanning.

Killing Them Softly

Wie in New Orleans een illegale pokerwedstrijd overvalt weet zeker dat hij niet gepakt wordt, óf weet niet waar hij aan begint. Want wie er ook met een shotgun de geheime gokhal van Markie Trattman (Ray Liotta) binnenloopt, hij krijgt gegarandeerd Jackie Cogan (Brad Pitt) achter zich aan. Die denkt eerst dat Trattman het – wederom – zelf in scène heeft gezet om wat meer te verdienen, maar zijn oog valt al snel op twee sukkels. De werkloze Frankie (Scoot McNairy) en Russell (Ben Mendelsohn) wisten duidelijk niet waar ze aan begonnen. De enige kans die ze hebben is dat de ingevlogen huurmoordenaar Mickey (James Gandolfini) te druk is met drank en hoeren om op tijd in actie te komen. Cogan kan zijn opdrachtgever (Richard Jenkins) niet aan het lijntje houden en besluit met frisse tegenzin zelf het vuile werk te doen.

Wil je aanwezig zijn bij deze première? Schrijf je dan in via de facebookpagina.