28 augustus 2012

Game professionals uit binnen- en buitenland kwamen van 21 t/m 24 augustus op de Westergasfabriek bijeen bij het UNITE 12. Het Amerikaanse congres voor de Gaming industrie ging voor het eerst de grenzen over en koos voor Amsterdam, met de Westergasfabriek als hoofdlocatie voor het evenement.

Unite is de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, producenten, uitgevers en andere personen die geïnteresseerd zijn in het Unity-ontwikkelplatform voor games en andere toepassingen. Het evenement vondt tot op heden jaarlijks in de Verenigde Staten plaats.

Het Unite congres was een bijzondere productie, met zowel binnen- als buitenlocaties. Naast een lezing in de Gashouder, waren onder meer de Zuiveringshal West, Openbare Verlichting en het MC Theater ingezet voor keynotes, seminars, demonstraties, netwerkmomenten en kennisdeling. Buiten, in de Pazzanistraat, konden de bezoekers lunchen en ontmoeten in een speciaal daarvoor ingerichte open setting.

Speciaal voor Unity waren maar liefst tien Wifi schotels met een enorme capaciteit toegevoegd aan de bestaande glasvezel infrastructuur. Samen met de toch al aanzienlijke standaard capaciteit, vormden ze een subliem en bijzonder krachtig Wifi Netwerk. Hierdoor konden alle 1200 bezoekers tegelijkertijd, zowel binnen als buiten, zonder beperking  internetten.