11 mei 2016

Het internationale kunstfestival NEU NOW keert van 14 tot en met 18 september weer terug naar de Westergasfabriek om het werk van bijzonder, opkomend talent te tonen. De geselecteerde kunstenaars, afgestudeerd aan kunstacademies uit heel Europa, worden uitgenodigd om hun werk te presenteren en om deel te nemen aan een programma dat is ontworpen om deze creatieve talenten door te laten groeien naar een professionele carrière.

Jaarlijks festival voor uitzonderlijk talent
NEU NOW is het enige festival dat een nieuwe generatie kunstenaars uit alle disciplines en binnen- en buitenland naar Amsterdam brengt en ze een kickstart biedt voor een internationale carrière. Gedurende de afgelopen zeven edities heeft NEU NOW het werk van meer dan 700 internationale talenten uit alle kunstdisciplines getoond. Eerdere edities van NEU NOW werden in Vilnius, Tallinn, Nantes, Porto, Amsterdam en Glasgow gehouden. In 2015 keerde het festival terug naar Amsterdam, waar het sindsdien permanent verblijft.

Naast het festival in september steunt NEU NOW veelbelovende kunstenaars het hele jaar door ze online via neunow.eu te promoten. NEU NOW fungeert als platform ter promotie van uitzonderlijk talent door vooruitstrevende presentaties van kunstprojecten van alle disciplines. Daarnaast wordt een selecte groep kunstenaars uitgenodigd om hun werk te tonen en deel te nemen aan residencies bij partners van NEU NOW zoals Art Basel, FOAM Fotografiemuseum Amsterdam, Southbank, Prix Europa Berlin en meer.