15 december 2011

Het FD Summit 2012 vond onlangs plaats in de Gashouder, Westergasfabriek in Amsterdam georganiseerd door Het Financieele Dagblad. Tijdens deze dag stond de vraag centraal: ‘Hoe ziet het nieuwe Europa eruit na de Eurocrisis’.

Discussie van de dag

Europa dreigt haar positie als grootste handelsblok te verspelen en voelt de hete adem van uitdagende ondernemersgeest elders in de wereld in de nek. Zij heeft een nieuwe ruggengraat nodig, een totale upgrade. Hoe ziet die eruit? Hoe krijgen we hem van de grond? En hoe gaan we gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die ontstaan? Hierover hebben de aanwezigen samen met sprekers uit bedrijfsleven, politiek en wetenschap over van mening gewisseld met als dagvoorzitter Rens de Jong, bekend als presentator van BNR.

 

Executive Dinner

Afsluitend werd er met de top van het Nederlandse bedrijfsleven tijdens het Executive Dinner gediscussieerd over maatschappelijk en financiële thema’s. Het diner werd verzorgd door Grand Catering, preferred cateraar bij de Westergasfabriek. Het netwerken en de discussie werd bevorderd doordat de gasten hun diner moesten ‘uitwisselen’. Middels een draaiplateau op tafel werden de kleine voorgerechten op tafel gepresenteerd.