27 maart 2014

Het vieren van de vrijheid in een unieke mix van dj’s, markt, bands, schrijvers en amusement voor kinderen is een van de belangrijke uitgangspunten van Het Vrije Westen. Na meer dan 30.000 bezoekers in 2013 is het festival klaar voor de volgende fase in zijn bestaan.

De line-up van Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen in het Westerpark is rond! Op het grote Bevrijdingspodium spelen Kensington (Ambassadeur van de Vrijheid), Beans & Fatback, Sven Hammond Soul, Amsterdam Klezmer Band XL, Cheaters, Giant Tiger Hooch en Adam & The Relevants. Podium Mozaïek en het Nederlands Blazers Ensemble presenteren vrijheidsliederen uit vele landen. Op de SENA Talent Stage o.a. My Baby, Dennis Kolen, The Silverfaces. La Corneille, The Benelux en Sofia Dragt. Maar er is veel meer te doen in het park; dit jaar worden extra disciplines als film, discussies en theater toegevoegd.

Sinds 2 jaar organiseert stichting Het Vrije Westen op 5 mei het gelijknamige bevrijdingsfestival in het Westerpark in Amsterdam. Het festival is gratis toegankelijk, en ontvangt de ambassadeur van de vrijheid die met de nationale helikopter tour Amsterdam aandoet.

 Bekijk het hele programma op www.hetvrijewesten.eu en lees meer over de zeven (muziek en dance) podia, VPRO Tegenlicht & Movies That Matter, festivalmarkt en het verhalenfestival.