27 april 2011

Om tegemoet te komen aan het nijpende doekentekort voor de kwetsbare film in Amsterdam, opent  Bioscoop Het Ketelhuis, op 27 april een vierde zaal: Ketelhuis 4.

Vermoedelijk is deze zaal meteen ook de kleinste bioscoop van ons land: de zaal telt slechts 2 stoelen. Voor één euro kan de bezoeker een keuze maken uit een viertal korte kunstzinnige film- of videoprogramma’s. Ketelhuis 4 heeft de vorm van een pasfotohokje en staat in het café van Het Ketelhuis. De zaal is ontworpen en gebouwd door Martin van der Putte.

Ketelhuis 4 is een initiatief van Stichting Kunsttraject en Stichting Het Ketelhuis. Stichting Kunsttraject biedt al geruime tijd een platform voor jonge videokunstenaars. De video artist Lena Davidovitsch zal namens Kunsttraject permanent één van de vier keuzemenu’s programmeren. Kunsttraject-directeur Joost Vermeulen:  ‘’Videokunst van internationaal niveau voor de prijs van een half kopje koffie’’.

Voor Cinevillepashouders wordt  de toegang gratis. Daarnaast komt er een speciale Ketelhuis 4-bioscoopbon, die men cadeau kan doen.  De bon is voor 1 euro te koop aan de kassa van Het Ketelhuis. Ga voor meer informatie naar de website van Het Ketelhuis.