5 februari 2014

Na drie uitverkochte edities in het Amsterdamse filmhuis Studio/K is het Food Film Festival uit zijn jasje gegroeid. Voor de vierde editie verhuist het Food Film Festival naar de Westergasfabriek, en naast een nieuwe locatie heeft het festival ook een nieuwe datum. Het driedaagse festival zal dit jaar plaats vinden op 9, 10 en 11 mei.

Het Food Film Festival wordt gehouden in en om de Westergasfabriek, bioscoop Het Ketelhuis en het MC Theater. Drie dagen lang staat alles in het teken van film en voedsel. De verhuizing betekent meer ruimte om van het festival te genieten. Het festival vertoont het beste aanbod van foodfilms en biedt daarnaast tientallen workshops van professionele chefs, een ambachtelijke markt, inspirerende sprekers en debatten over dé voedselvraagstukken van het moment. Bovendien, waar over voedsel gepraat wordt, moet natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Food Film Festival-sterrenchef Joris Bijdendijk van restaurant Bridges/The Grand verhuist met het festival mee en staat dit jaar voor een grotere uitdaging dan ooit: het bouwen van het pop-up FFF Restaurant in een van de industriële ruimtes van de Westergasfabriek.

Eerste filmtitel bekend

Op het moment wordt er nog keihard gewerkt aan het volledige programma, evengoed kan er alvast een tipje van de sluier oplicht worden. Zoals het nieuwe beeldmerk al een beetje verraadt, wordt tijdens de vierde editie van het festival de moderne vorm van visconsumptie aan de kaak gesteld. Tijdens Het Grote Visserij Debat wordt duidelijk wat er nu wel of niet mis is met vis.

Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem. Het Food Film Festival wordt ondersteund door o.a. Oxfam Novib.

Ga voor meer informatie naar de website van het Food Film Festival waar je op de hoogte gehouden wordt over de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast zal er eind deze maand een klein aantal exclusieve tickets in de verkoop gaan. Wil jij verzekerd zijn van een heerlijke lunch in het unieke FFF Restaurant? Houd dan de website goed in de gaten.

Klik hier voor een impressie van het Food Film Festival.