15 maart 2018

Bijzondere exposite: Hear Me

Vanaf 8 maart (ook de start van de Internationale Vrouwendag) is de expositie Hear Me te bezoeken op de Westergasfabriek, tijdens de HeforShe Arts Week 2018.

Hear Me is een expositie met een serie portretten van moedige vrouwen die hun persoonlijke ervaring met seksuele intimidatie of geweld delen. Ze doorbreken het zwijgen door hun stem te laten horen.

De expositie is een initiatief van fotografen Sara Donkers en Hüsne Afsar:

Foto expositie Hear Me Westergasfabriek Sara Donkers

Sara Donkers
Van jongs af aan is Donkers gefascineerd door beeld. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als psycholoog o.a. bij een vrouwenopvang, bracht ze haar passie in beeld bij de Fotoacademie te Amsterdam. Donkers’ werk wordt gepresenteerd door Blooz Gallery en in 2015 is ze geselecteerd voor New Dutch Photography Talent 2015. Donkers’ is een echte vrouwen fotograaf met als focus portretfotografie. Empowerment van vrouwen is een regelmatig terugkerend thema in haar werk.

 

HearMe Husne Afsar foto expositie Westergasfabriek

Hüsne Afsar
Geïnspireerd door liefde, leven en moed schiet Afsar portret- en modeverhalen met een cinematografisch karakter. Na het ontwikkelen van technische vaardigheden aan de Photo Academy Amsterdam heeft ze ervaring opgedaan als fotografie-assistent bij Ellen von Unwerth in Parijs. Vanuit Amsterdam werkt Afsar voor verschillende tijdschriften en merken.

 

HeForShe Arts Week 2018
De expositie HEAR ME is onderdeel van HeForShe Arts Week 2018. HeForShe nodigt mensen over de hele wereld uit om actie te nemen om een gendergelijkwaardige wereld te creëren.

Hear Me

De expositie is van 8 t/m 15 maart te bekijken op de Westergasfabriek. Op vrijdag 9 maart is de officiële opening om 18.30 uur. HEAR ME wordt geopend door Marije Cornellissen van UN Women Nederland.

 

Pazzanistraat 3
Dagelijks van 8 maart t/m 15 maart
11.00 uur tot 17.00 uur open
Maandag gesloten

Gratis toegang

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!