3 mei 2018

Op de Westergasfabriek wordt zoals elk jaar op 5 mei de vrijheid geviert tijdens het Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen. Dit is het grootste Bevrijdingsfestival van Amsterdam en je kunt de hele dag terecht voor muziek, foodtrucks, een leuke markt, mooie indrukwekkende verhalen, kidsactiviteiten, en meer!

Het Vrije Westen

Op de zevende editie van het festival zijn er maar liefst zeven podia en dus extra veel optredens van DJ’s, bands en onbekend talent. Maar naast alle muziek zijn er op Het Vrije Westen ook veel projecten te vinden die iets met het 4/5 mei en het vieren van de vrijheid te maken hebben; er ruimte voor cultuur en theater.

Muziek

Bij het hoofdpodium geniet je van muziek van o.a. Moss, Haevn, Rilan & the Bombarbiers en Dieter van der Westen Band. De hoofdact van de dag is toch wel MY BABY. Zij zijn dit jaar een van de Ambassadeurs van de Vrijheid en gaan (met een helikopter) meerdere bevrijdingsfestivals in Nederland af.

Zin in andere muziek? Ga langs Mossel&Gin voor lekkere HipHop of naar WesterUnie om los te gaan op de housemuziek van Click.

Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen

Park van de Vrijheid

Door het hele Westerpark is er genoeg te doen. Heel bijzonder is om even stil te staan in de Gashouder. Midden in de Gashouder vertellen ouderen hun verhaal over de oorlog en is er een minitentoonstelling van voorwerpen uit de oorlog, zoals voedselbonnen, persoonsbewijzen en sigaretten. Indrukwekkend!

In Het Ketelhuis kan je naar vrijheidscolleges van kunstenares Tinkebell, rapper Fresku of hoogleraar Afshin Ellian. Op het plein van de Vrijheid kun je speeddaten met veteranen om hun verhaal te horen, dansen op jaren ’20 en ’30 muziek en kunnen kinderen in de 100 jaar oude zweefmolen.

Kijk op de website van Het Vrije Westen voor het hele programma.

Bevrijdingsfestival Het Vrij Westen

5-voor-5 moment

5 mei is een groot feest in heel Nederland, maar om 16.55 uur wordt het op alle bevrijdingsfestivals even 5 minuten stil gestaan. Alle festivalbezoekers in het land, bijna één miljoen mensen, staan dan stil bij het idee dat we in vrijheid een feest kunnen vieren, maar er wordt ook stil gestaan bij de vrijheidsbeperkingen van anderen, waar ook ter wereld. Zorg dus dat je om 5 voor 5 bij het hoofdpodium bent!

 

 

Meer over het Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen 2018

Westerpark
Zaterdag 5 mei 2018
11.00 tot 23.00
Gratis toegang

Via de website van Het Vrije Westen.

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!