10 oktober 2012

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2012 vindt de eerste editie van het Groot Amsterdams Zorgfestival plaats. Het is een tweedaags festival ter promotie van de zorg. Op het terrein van de Westergasfabriek zijn onder andere theatervoorstellingen, muziek, acts, films, workshops te zien.

SIGRA organiseert het Groot Amsterdams Zorgfestival ter ere van haar 50-jarig bestaan. SIGRA zet hiermee de zorg op een positieve en feestelijke manier in het zonnetje en besteedt aandacht aan beroepstrots, carrièreperspectieven en de verschillende mogelijkheden van leren en werken in de zorg. SIGRA is het samenwerkingsverband van gezondheidszorginstellingen in de regio Groot Amsterdam, die samenwerken aan een betere kwaliteit van zorg in de regio.

Zorgmedewerkers zijn eregast op het festival en leveren ook zelf een bijdrage aan het programma. Daarnaast is iedereen welkom die geïnteresseerd is in werken in de zorg, waarbij specifiek aandacht is voor middelbare scholieren, studenten van de zorgopleidingen, zij-instromers en vrijwilligers.

Wat is er te zien en te doen?

In de Carrièrehal kan men op ludieke en interactieve wijze de zorg ervaren. Zo kan men speeddaten met diverse beroepen in de zorg. In het MC Theater zijn professionele theatervoorstellingen te zien, zoals de hilarische Ja Zuster/ Nee Zuster meezingbioscoop. Verder zijn de nieuwste snufjes op het gebied van innovatie en technologie in de zorg te zien en te ervaren in het Machinegebouw. Tenslotte zijn er verschillende workshops te volgen en mobiele acts te zien.

Programmering

De programmering voor deze twee dagen varieert van films, theatervoorstellingen tot workshops en acts. Het gehele programma vindt je hier.