8 september 2011

Op zaterdag 24 september vindt het Global Mala Festival plaats op het Westergasterrein in Amsterdam; een dag vol zinvol entertainment gebaseerd op yoga en een natuurlijke levensstijl. Organisator Natural Yoga die deze hele zomer in alle parken en op veel stranden te vinden was met buitenyoga, wil met dit festival zoveel mogelijk Westerpark- en stadsbewoners te inspireren met de ‘natural lifestyle’ van yoga.

Westergasfabriek steunde het initiatief door enkele binnenlocaties beschikbaar te stellen zodat ook bij slecht weer het festival volledig doorgang kan vinden. Organisatie, medewerkers en artiesten verlenen belangeloos hun medewerking en alle opbrengsten van het festival gaan naar Frieds of the Earth International.  

 “Global Mala” vindt niet alleen in Amsterdam plaats maar over de hele wereld. Het idee is dat veel mensen over de hele wereld gelijktijdig aan yoga en meditatie doen en op deze manier een signaal van vrede en duurzaamheid uitzenden. Uit eerder onderzoek is al eens gebleken dat als veel mensen tegelijkertijd mediteren, de criminaliteit in de buurt afneemt. Wat zal dat een vredige dag worden in Westerpark!

Er is veel aandacht besteed aan het zo milieuvriendelijk mogelijk  produceren van het festival. Dit vind je terug in het principe Reduce, ReUse & Recycle. Er is zo weinig mogelijk aangeschaft, zoveel mogelijk geleend, herbruikt of wordt weer herbruikt na het festival. Alles wat verkocht wordt, van kleding tot catering, is volledig eco vriendelijk. En zoveel mogelijk materialen zijn energiezuinig of biologisch afbreekbaar. Ook van de bezoekers wordt een bijdrage gevraagd: Leave No Trace! Op de website vind je meer informatie.

 Programma:

13.30 Tibetaanse openings ceremonie

14.00 Marathon 108 Zonnegroeten door Gösta van Svaha Yoga

16.00 Mantra meditatie door Patrick Vermeulen van Svaha Yoga

16.00 Diverse kennismakings workshops door Natural Yoga

17.00 DJ Iradi & live percussie act, Acro Yoga demonstraties

18.00 Cool & Conscious Buffet door Conscious Cooking

19.30 Multimedia presentatie: Mediteren! door Johan Noorloos

20.30 Presence presenteert nieuwe collectie eerlijke yogakleding, met acro yogi en dansers

21.00 DJ Fabuloes & VJ Periplo

23.30 Tibetaanse closing ceremonie

 

Kinderprogramma

14.00-14.15 kinderzonnegroeten

14.15-15.00 Natural kinderyoga over de zon, aarde, water, bomen, vogels en groene energie

15.00-15.15 Limo Lounge, nakletsen met biolimonade en een appeltje

15.15-16.15 Voetafdruk dansen, knutselen, mandala’s maken en schmink

16.15-17.00 Natural Yogaspel over de 5 elementen

 Doorlopend programma:

Tibetaanse kunstenaars werken aan de grootste zandmandala die aan het einde van het festival traditioneel wordt vernietigd. Bezoekers krijgen een beetje van het heilige zand in een Tibetaans vlaggetje en een door de Dalai Lama gezegend touwtje mee naar huis. Dat voorspelt geluk!

 In de massagelounge kun je jezelf de hele dag laten verwennen met Thaise Yoga Massage, Rebalancing Massage, Ayurvedische gezichtsmassasge, ontspannings massage, stoelmassage, reconnective healing, voetreflexologie, deeksha’s of even helemaal tot rust komen in  de “Astrum Stargate’; een opstelling van energetisch opgeladen kristallen bollen waar je fris en energiek weer uit rolt. Er zijn stands met eerlijke yogakleding en –materialen, tarwegras, raw chocolate en mala’s gemaakt van echte kristallen.

 Tickets

Entree voor het festival is 17,50 en wil je ook mee eten van het cool & consious buffet betaal je 10 euro extra en moet je even reserveren op de website: www.globalmalafestival.com.