7 juni 2018

Op zaterdag 30 juni 2018 is de finale van Kunstbende: dé wedstrijd voor jong en creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Tijdens de finale op de Westergasfabriek zijn de beste 200 talenten uit heel Nederland te zien in acht categorieën, van Fashion tot Dans. Naast optredens van alle finalisten zijn er workshops, Q&A’s, optredens van alle Kunstbende Boegbeelden en meer!

Kunstbende finale

Na een jaar vol workshops, coaching, masterclasses, repetities, selectierondes en voorrondes zijn de finalisten er helemaal klaar voor. Op zaterdag 30 juni wordt er bepaald wie zich in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater de winnaar van 2018 mag noemen. En wat een mooie prijzen kunnen ze winnen! Zo wint de winnaar in de categorie DJ een écht optreden op Mysteryland 2019 en mag de winnaar Fashion zijn of haar collectie tonen tijdens de Amsterdam FashionWeek 2019.

Jury

Kunstbende Festival heeft maar liefst vijf professionele juryleden per categorie. Deze juryleden selecteren de uiteindelijke winnaars. In de jury zitten bekende namen als Fiona Hering (Fashion), documentairemaakster Linda Hakeboom (Film) en Duncan Stutterheim (DJ). Ook zijn onder meer Tim den Besten (Taal), Brian Elstak (Expo) en Alkan Çöklü (Theater) juryleden.

“Kunstbende Festival staat voor de toekomst en zet zich in voor jong talent. Wij zijn dan ook heel trots dat onze talenten worden ondersteund door de absolute top binnen hun categorie. Het enthousiasme van zowel onze juryleden als onze boegbeelden laat zien dat we creatief talent moeten koesteren en ze vooral de springplank moeten bieden om zich te kunnen ontwikkelen.” Janneke Moeren van Kunstbende:

Er zou zomaar de volgende Martin Garrix of Jan Taminiau tussen kunnen zitten

 

Workshops voor het publiek

Naast de grote finale kan het publiek tijdens het Kunstbende Festival mee te doen aan workshops gegeven door Kunstbende Boegbeelden. Dit zijn talentvolle professionals en grotendeels oud-deelnemers van Kunstbende die nauw betrokken zijn bij zowel de finalisten als het programma. Zo is het mogelijk om de vetste dancemoves te leren van topchoreograaf en oud-deelnemer Shay Latukolan, een fotografiecursus te volgen van fotomuseum FOAM, te leren zeefdrukken van Studio Turbo of te acteren samen met YouTubers Cinemates. Ook kun je luisteren naar verhalen van juryleden, deelnemers of zelf worden geïnterviewd door Eus in zijn talkshow Het Land van Eus.

 

Meer over Kunstbende finale

Zuiveringshal West, Westergastheater & Machinegebouw
Zaterdag 30 juni 2018
13.00 uur tot 20.30 uur

Tickets
Normaal: €7,50
CJP / groepsticket: €5,50
Tickets zijn te verkrijgen via de site van Kunstbende.

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!