Bereikbaarheid, parkeren en vervoer

De Westergasfabriek ligt in het Westerpark en is een autoluwe omgeving. Vind je weg naar de Westergasfabriek en lees hier meer over parkeren of kijk voor praktische informatie hier.

Met auto en openbaar vervoer

Vanaf de ring A10:  pak de afslag S103/S104 (Haarlem) en rij richting  het centrum via de Haarlemmerweg. Aan de linkerhand vind je de Westergasfabriek.

Vanaf Schiphol: pak de A4 richting Amsterdam (ring A10  en neem afslag S103 via de Haarlemmerweg richting centrum. Aan je linkerhand vind je de Westergasfabriek.

Met het openbaar vervoer is de Westergasfabriek goed te bereiken vanaf het Centraal Station Amsterdam met bus 21. Uitstappen bij de halte Van Hallstraat/Westergasfabriek. In de nacht rijdt bus 283  van en naar Centraal Station vanaf halte Van Limburg Stirumstraat.
Reis je vanaf het centrum? Neem dan tram 5 en stap uit bij halte Van Limburg Stirumplein of halte van Hallstraat/Westergasfabriek.

Voordelig parkeren

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het parkeren vlakbij de Westergasfabriek en het Westerpark. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Q-Park Westergasfabriek aan de Van Bleiswijkstraat en bij parkeergarage Willemspoort op het Haarlemmerplein. Q-park Westergasfabriek bevindt zich op loopafstand van de Westergasfabriek, is 24 uur per dagen open en biedt 480 plekken. Daarnaast kunt u voordelig parkeren bij parkeergarage Willemspoort.

De Westergasfabriek werkt nauw samen met Gemeente Amsterdam. Vanuit parkeergarage Willemspoort is de loopafstand naar de west ingang van het terrein slechts enkele minuten. De Gemeente Amsterdam heeft ook ruime ervaring in het faciliteren bij evenement parkeren. Zij denken graag met u mee over uw wensen zoals bijvoorbeeld extra parkeercapaciteit, inzet van begeleiding en shuttlediensten.

Zakelijke klanten van de Westergasfabriek kunnen via de Westergasfabriek voordelig waardekaarten afnemen voor Q-park Westergasfabriek. De waardekaarten zijn tot tien dagen voor de eventdatum te bestellen via de accountmanager van de Westergasfabriek. Q-park Westergasfabriek en andere parkeergarages zijn te vinden met onderstaande adresgegevens:

Q-Park Westergasfabriek
Van Bleiswijkstraat 8
1051DG Amsterdam
Gelegen tegenover Westergasfabriek
Tarief: € 2,- per 33 minuten/ € 30,- per dag

Parkeergarage Willemspoort
Haarlemmer Houttuinen 549
1013GM Amsterdam
15 minuten loopafstand
Tarief: €0,50 per 7 minuten/ €47.50 per dag

P+R Bos en Lommer
Leeuwendalerweg 23B
1055JE Amsterdam
10 minuten afstand met bus 21 (uitstappen halte Westergasfabriek).
Vanaf €1,- per uur. Klik hier voor de voorwaarden.

ParkBee – Westerpark
Haarlemmerweg 504
1014BL Amsterdam
15 minuten loopafstand/ 5 minuten afstand met bus 21 (uitstappen halte Westergasfabriek)
Tarief: dal €1,75 per uur/ piek €2 per uur / €12,50 per dag

*Bekijk live beschikbaarheid parkeerplaatsen
*Reserveren mogelijk vanaf 48 uur van te voren 
*ParkBee locaties zijn alleen toegankelijk met de Parkmobile en Park-line app

Shuttle service via A1 Golfkar verhuur

Al eens gedacht aan een shuttle service met golfkarren? Vervoer de gasten van jouw evenement met een shuttle dienst vanaf de parkeergarage naar de Westergasfabriek. Dit kan bijvoorbeeld met A1 Golfkar verhuur. Gespecialiseerd in het vervoeren van personen en/of goederen met elektrische golfkarren. Zij hebben een uitgebreid wagenpark waardoor ze de gewenste mobiliteit kunnen leveren voor jouw evenement.

Het is ook mogelijk om een golfkar te voorzien van diverse reclame-uitingen waarmee je de ultieme merkbeleving creëert tijdens het event. A1 denkt graag met mee om de bezoekers vanaf het begin tot aan het eind een onvergetelijke dag te bezorgen.

Plan je reis

met het openbaar vervoer
en plan je reis via 9292OV

of met de auto via Google Maps

A1 Golfkar verhuur

Zuidpolderweg 9
1399 PM Muiderberg
T: +31 294 263 025
F: +31 294 265 691

Website

Jouw evenement verduurzamen? Bekijk onze Goudgroene adviezen.