Backbone International, vaste productie partner bij de Westergasfabriek, is gespecialiseerd in consultancy, technische productie, technical design, overlay management, risk & crowdservice management en productiemanagement van corporate evenementen tot zowel grootschalige als kleinschalige live evenementen, tourshows en sportevenementen.

Backbone vermindert de spanning tussen creatieve ideeën en beschikbaar budget. De technische designers van Backbone vertalen samen met de technisch producenten de vaak wilde, creatieve ideeën naar haalbare technische oplossingen en plannen. Door het gebruik van sterke technische tekeningen helpen wij onze cliënten hun evenement te visualiseren, mogelijke bottlenecks te ondervangen en verwachtingen te managen. Daarnaast ondervangen we in een tekening of verschillende disciplines met elkaar botsen of op andere wijze toegepast moeten worden. Zo zorgen we ervoor dat ideeën voor baanbrekende ervaringen, kwaliteit en veiligheid op het hoogste niveau in balans zijn met elkaar.

Daarnaast zorgen onze Overlay managers voor de juiste mix van bestaande en tijdelijke infrastructuur. Denk hierbij o.a. aan het plaatsen van tijdelijke, watervoorzieningen, stroom, hekwerk, rijplaten, tenten, etc.
Waar nodig bereidt onze Risk & crowdservice team de combinatie van publieksstromen en veiligheid van het gehele evenement voor en stuurt de veiligheidsorganisatie aan tijdens uitvoer van het evenement.

Ons team in de Westergasfabriek wordt ondersteund door ons nationale en internationale netwerk van technische leveranciers en zal elk aspect van het evenement voorbereiden en uitvoeren. Wij zorgen voor lokale onderaannemers en het lokale netwerk. Backbone heeft in de Westergasfabriek onder andere de technische productie verzorgd van events als Red Bull BC One, VEED Awards en Edison Pop. Als productie partner is Backbone betrokken bij Sensation, SAIL Amsterdam, AMF, Booking.com en vele andere events. Wie wel eens een van deze evenementen heeft bijgewoond, begrijpt dat Backbone de hoogste kwaliteit producties voor onze klanten realiseert.