7 januari 2013

Op 5 januari 2013 is de documentaire ‘De Belofte’ van Jenne Sipman in filmtheater ‘Het Ketelhuis’ in première gegaan. Tegelijkertijd opende de gelijknamige tentoonstelling in het Openbare Verlichting Gebouw op de Westergasfabriek.

In de documentaire ‘De Belofte’ worden zeven jonge veelbelovende kunstenaars een jaar lang op de voet gevolgd. Alma, Maurits, Mila, Jolan, Merel, Claire en Iselin studeerden in 2011 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Documentairemaker Jenne Sipman volgde hen na hun afstuderen en toont op indringende wijze de vaak paradoxale keuzes die jonge ambitieuze kunstenaars maken. ‘De Belofte’ toont de (on)mogelijkheden, dilemma’s, successen en ambities van een beginnend kunstenaar. In het Openbare Verlichting Gebouw op het Westergasterrein tonen de hoofdpersonen uit de documentaire van 5 tot en met 13 januari nieuw werk. Op 9 en 11 januari worden debatavonden georganiseerd waarin o.a gesproken wordt over het autobiografische element, openbaarheid en commercie. Deze avonden worden gemodereerd door Jellie Brouwer, redacteur van het programma Kunststof van de AVRO. Op zondag 13 januari is de finnissage met performances en andere optredens.

 

Documentaire ‘De Belofte’
5-13 januari 2013 Ketelhuis, Westergasterrein Amsterdam
Dagelijks om 17.00 uur
Duur 80 minuten
€7,50 / €6,50 voor kunststudenten
www.debelofte.info

Tentoonstelling ‘De Belofte. The treatment of actuality’
5-13 januari 2013
Openbare Verlichting Gebouw, Westergasterrein, Amsterdam
Geopend dagelijks tussen 12.00 en 20.00 uur
Opening 5 januari 2013 om 19.00 uur
www.debelofte.info

Publiekprogramma:
9 en 11 januari om 19.30 uur:
debatavonden o.a. gesproken wordt over het autobiografische element, openbaarheid en commercie. Deze avonden worden gemodereerd door Jellie Brouwer, redacteur van het programma Kunststof van de AVRO.