11 oktober 2018

Na een notering in TIME Magazine ‘World’s Greaterst Places’ is Conscious Hotel Westerpark nu ook genomineerd voor Best Hotel Concept door de Entree Awards.

De winnaar van het Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de uitwerking van details in het concept.

Volledig duurzaam

Hoteliers Marco Lemmers en Sam Cohen zetten met het Conscious Hotel, dat dit jaar is geopend, iets bijzonders neer. Het hotel met 89 kamers en de bijbehorende food & beverage outlets (Conscious Café en Bar Kantoor) draait namelijk volledig op windenergie en is zo duurzaam mogelijk ingericht. De twee hoteliers willen duurzaamheid hiermee sexy en toegankelijk maken. Het hotel is ontwikkeld samen met de Westergasfabriek. 

 De kamers hebben allemaal een bijzondere twist. Zo dienen oude radiatorknoppen als kapstok en is er in iedere badkamer wel een schilderij te vinden. De schilderijen verzamelde designer Wieneke van Gemeren gedurende een jaar via Marktplaats en kringloopwinkels. “Vervolgens heb ik over ieder portret een fluorescerend roze ‘privacy’ balkje geschilderd, als knipoog naar de privacy van zowel de hotelgast als degene die geportretteerd is.”  

Ironie

Dat er elektrisch wordt gewerkt is overigens erg ironisch: van 1885 tot 1967 waren hier de kantoren van de Wester Gasfabriek gevestigd die gas produceerden voor de verlichting van Amsterdam. De locatie in het Westerpark is inmiddels het vierde Conscious-hotel.

De Entree Awards is hét horeca-event van het jaar.  Een vakjury van hospitality professionals beoordeelt de 55 meest bijzondere horecabedrijven in Nederland die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled. De uitreiking vindt dit jaar plaats op maandag 26 november 2018 in Theater Amsterdam. In 14 categorieën worden de horecaprijzen uitgereikt aan de meest toonaangevende horecaondernemers, -bedrijven, bartender en barista.