1 november 2012

Op zaterdag 24 november gaan de North Sea Jazz Club en het MC Theater voor het eerst officieel een samenwerking aan door een mini-festival met zes acts verdeeld over twee locaties te presenteren. Mala in Cuba Live, Gilles Peterson, Onra, Sidi Touré, DJ Leroy Rey en DJ Thelonious zullen het Westergasfabriek overnemen en op z’n kop zetten.

Niels Nieuborg, Programmeur van zowel de North Sea Jazz Club als het MC Theater zegt over dit unieke event: “MC en de NSJ club brengen op deze avond een genreoverschrijdende line-up; soundwise uiteenlopend van Malinese blues, boogie, Cuban, dubstep, jazzfunk, brasil en veel meer. Gilles Peterson en Mala in Cuba vullen de nacht met support van Onra en een concert van Sidi Toure. Cutting edge nachtcultuur met een hoog-kwalitatief randje, een voorproefje van wat er allemaal mogelijk is op het Westergasfabriekterrein, inmiddels toch ook wel een hotspot voor muziekminnend NL.”

Culturele en muzikale strip

Beide organisaties zijn van mening dat dit één van de eerste samenwerkingen zal zijn van vele die er nog zullen volgen. De pasgeopende North Sea Jazz Club (zomer 2012) en het MC Theater (2010) vullen elkaar cultureel goed aan. Beide locaties delen hun liefde voor goede muziek en bieden dit op een interessante en toegankelijke manier aan hun publiek.