11 april 2018

Maanden lang is er hard gebouwd aan het eerste 100% elektrische hotel in Nederland in het voormalige Stadsdeelkantoor. Conscious Hotel Westerpark heeft inmiddels haar deuren geopend en dat betekent dat we eindelijk een kijkje kunnen nemen in de kamers.  

Conscious Hotel Westerpark

Op de Westergasfabriek zijn al een tal van horecagelegenheden en creatieve bedrijven te vinden, maar een hotel ontbrak nog. De opening van de vierde vestiging van Conscious Hotels op vrijdag 13 april 2018 bracht hier verandering in. Kijk snel verder voor een impressie van de kamers van de toekomst.

Kamer Conscious Hotel Westerpark - bed

 

Duurzaam en biologisch

Bij de keuze om een hotel te ontwikkelen was duurzaamheid een belangrijke vereiste voor de Westergasfabriek. Bij de ontwikkeling is hier bij elke stap rekening mee gehouden. Zo bestaat het interieur uit eco-materialen en is alles op het menu 100% biologisch. De elegant ingerichte kamers met hoge plafonds beschikken over cradle-to-cradle Royal Auping bedden en Senso gietvloeren.

In hetzelfde pand opende ook het restaurant Bar Kantoor, waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd. Daarnaast zal ’s avonds een gevarieerde programmering plaats vinden. Het restaurant is voor iedereen: van buurtbewoner, parkbezoeker tot hotelgast. In de lobby van het hotel zit ook Conscious Café. Hier worden biologische producten en eco-artikelen verkocht; alles wat je nodig hebt voor een dag in het park.

Kamer Conscious Hotel Westerpark - badkamer

Conscious Hotels

Conscious Hotel Westerpark is het vierde hotel van Conscious Hotels. De hotelketen staat bekend om het opzetten van ecologisch verantwoorde hotels in Amsterdam waarin ze duurzaamheid in elk aspect doorvoeren. The Tire Station en Conscious Hotel Vondelpark en Conscious Hotel Museum Square zijn de eerder geopende duurzame hotels. Bij de vestiging in het Westerpark doen ze er nog een schepje bovenop; dit wordt het eerste hotel dat 100% elektrisch is en volledig draait op Nederlandse windenergie.

Duurzame samenwerking

De Westergasfabriek zet zich al vele jaren in voor het verduurzamen van het culturele erfgoed. Zo stelt de directeur van de Westergasfabriek, Liselore van der Heijden: ‘’Het terrein heeft een enorme ontwikkeling ondergaan van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Conscious Hotels heeft duurzaamheid in het DNA en dit is een belangrijke stap bij het verder verduurzamen van het terrein.’’

De oprichters van Conscious Hotels, Marco Lemmers en Sam Cohen kunnen zich goed vinden in deze ambitie. Lemmers: ‘’Wij zijn de eerste duurzame hotelketen van Nederland en doen al jaren ons best voor de planeet. Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken. Onze vierde Amsterdamse vestiging op het terrein van de Westergasfabriek is in alle opzichten de overtreffende trap en een showcase van onze kernwaarden ‘eco-sexy, big smiles'”.

 

Kamer Conscious Hotel Westerpark - raamKamer Conscious Hotel Westerpark - bureauKamer Conscious Hotel Westerpark - muurKamer Conscious Hotel Westerpark - tv

Een kamer in het Conscious Hotel Westerpark is te boeken via hun site.