7 april 2011

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vindt in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam de eerste editie van PITCH plaats. PITCH richt zich op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische muziek, waarbij de programmering zich kenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal live bands. De eerste acts zijn inmiddels bevestigd, waaronder: Flying Lotus, The Gaslamp Killer en Crystal Fighters.

PITCH is een avontuurlijk en intiem festival in hartje Amsterdam dat inspeelt op de ontwikkelingen in de pop en dance. Trend is dat veel DJ’s en producers niet meer alleen hun laptop gebruiken of alleen met platen of cd’s draaien maar steeds vaker met een volledige band op het podium staan. De programmering richt zich op een mix van dubstep, beats, (deep)house, pop, disco, UK funky, jazz, electronica en meer.

PITCH beslaat drie podia: de Westerunie, Het Transformatorhuis en de Gashouder. De Westerliefde en het Westergasterras met het bijbehorende plein zijn ook bij het festivalterrein betrokken. Per dag is er plek voor 4.000 bezoekers. Op zaterdag 9 juli gaan de poorten om 13.00 uur open en inclusief nachtprogrammering eindigt het festival die dag om 05.00 uur. De volgende dag, op zondag 10 juli, is het programma van 13.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn zowel passepartouts als dagkaarten verkrijgbaar. De Kaartverkoop begint 8 april om 10.00 via http://www.livenation.nl/.  

Kijk voor meer informatie en de laatste updates van het programma op de website van PITCH