6 september 2013

Het allereerste bijenpaleis van Nederland wordt op 7 september officieel geopend in het Westerpark. Het bijenpaleis is een architectonisch en ecologisch verantwoord gebouwtje, waarin plaats is voor drie bijenvolken, die op biologische manier worden gehouden.

Het gaat slecht met de bijen. En dat terwijl ze van onschatbare waarde zijn. Ze zijn namelijk verantwoordelijk voor de bestuiving van een groot deel van ons voedsel. Om de bijen te steunen en de aandacht van veel mensen te trekken wil intitatiefnemer ILoveBeeing samen met ORGA Architect in elk stadspark een in het oog springend bijenpaleis plaatsen. Bijenpaleis in stadsparken brengt mens en bij direct in contact.

Crowdfunding

ILoveBeeing en ORGA Architect hebben het benodigde bedrag bij elkaar gekregen via crowdfunding. Mede door een laatste oproep via onze facebookpagina hebben ze het volledige bedrag binnengehaald.

Het Bijenplaleis is inmiddels ook al genomineerd voor de Accenture Award 2013. Je kunt op ze stemmen via deze link.

Opening

Ilovebeeing en ORGA Architecten nodigen iedereen van harte uit voor de opening op zaterdag 7 september om 16.00 uur. Het bijenpaleis ligt schuin tegenover de kinderboerderij. Bekijk hier de exacte locatie.