5 november 2012

Op vrijdagavond 16 november zal de tweede DWDD University live uitgezonden worden vanuit de Gashouder, met opnieuw een hoorcollege door Hoogleraar Robbert Dijkgraaf. Naar zijn eerste college over ‘De Oerknal’ keken ruim 1 miljoen kijkers. Deze keer zal hij ons meenemen op reis naar de microkosmos onder de titel ‘Het Allerkleinste’.

Vanuit de Gashouder richt Dijkgraaf zich vijftig minuten tot honderden belangstellenden en uiteraard duizenden televisiekijkers. Hij zal de voortschrijdende kennis over het allerkleinste bespreken. Wat zijn de bouwstenen waaruit alles, ook wijzelf, zijn gemaakt? Wat zijn de grootste consequenties van deze ontdekkingen? Qua opzet is het vergelijkbaar met zijn college ‘De Oerknal’. Aan de hand van spectaculaire animaties, een maquette van een cel en een onvervalst ‘quantum theater’ gaat hij op zoek naar de basis van alles.

Door veel belangstelling voor dit hoorcollege zijn alle kaarten helaas al uitverkocht. Natuurlijk is deze editie ook op Nederland 3 te bekijken.

Bekijk hier het promotiefilmpje van de tweede editie van DWDD University. 

DWDD University ‘Het Allerkleinste’:

Datum: 16 november
Tijd: 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3