6 november 2013

Professor Robbert Dijkgraaf is terug met een gloednieuwe DWDD University. Op vrijdagavond 29 november geeft hij opnieuw een live hoorcollege op Nederland 3. Deze keer zal Dijkgraaf ons meenemen in het leven en de revolutionaire theorieën van het beroemdste genie aller tijden: Albert Einstein.

Vanaf de Westergasfabriek , tevens de thuislocatie van DWDD, richt Dijkgraaf zich vanuit ‘de Gashouder’ vijftig minuten tot 1100 belangstellenden en uiteraard de televisiekijker. Naar zijn colleges over de Oerknal en Het Allerkleinste keken ruim één miljoen mensen. Einstein is een icoon van onze tijd. Hij bedenkt de relativiteitstheorieën en E=MC2. Zijn naam alleen al is een metafoor voor grote intelligentie. Robbert Dijkgraaf laat zien dat Einstein niet alleen intelligent is, maar ook een grootheid als het gaat om verbeelding en creativiteit.

Qua opzet vergelijkbaar met zijn vorige colleges zal Dijkgraaf ons aan de hand van historische beelden, spectaculaire animaties, en een ‘maquette van ruimte en tijd’ meenemen op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein.Robbert Dijkgraaf is sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton.

 

DWDD University

DWDD University is een leergierig filiaal van VARA’s De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden wordt geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen. ‘Einstein’ is het derde college van Robbert Dijkgraaf.Op vrijdagavond 13 december zal DWDD University vervolgen met een college van top kok Robert Kranenborg over: De Koe.

 

‘DWDD University presenteert: Einstein door Robbert Dijkgraaf’, vrijdag 29 november om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3. Kaarten verkrijgbaar via dwdd.nl.

Herhaling ‘DWDD University presenteert: Het Allerkleinste door Robbert Dijkgraaf’, vrijdag 6 december om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3

‘DWDD University presenteert: De Koe door Robert Kranenborg’. Vrijdag 13 december om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3. Ga voor kaarten naar dwdd.nl.