12 april 2018

Conscious Hotels opent de vierde vestiging in het Westerpark: Conscious Hotel Westerpark! Het hotel biedt aan de ene kant een fantastisch uitzicht over het groene Westerpark en aan de andere kant een blik op de historische fabrieksgebouwen van de Westergasfabriek. Op vrijdag 13 april opent het hotel haar deuren voor de allereerste hotelgasten.

Conscious Hotel Westerpark

Conscious Hotel Westerpark is het eerste hotel in Nederland dat 100% elektrisch is: van de verwarming in de kamers tot inductieplaten in de keuken. Deze groene energie wordt opgewekt door Nederlandse windenergie en zonnepanelen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van gas. Bijzonder, aangezien het pand van 1885 tot 1967 diende als werkplaatsen en kantoren van de Westergasfabriek: dé plek waar gas werd gewonnen voor de stadsverlichting in Amsterdam.

De hotelkamers

Net als de andere Conscious Hotels hebben de hotelkamers een mooi design. Na een lange dag plof je in het heerlijke king size bed (200x210cm!) of ontdek je de ooievaars in het Westerpark, met de verrekijker. In het hotel wordt gebruik gemaakt van gerecyclede producten en dit is ook terug te zien in de kamers. Hang je jas bijvoorbeeld op aan een kapstokhaak gemaakt van oude radiatorknoppen nog uit de tijd toen het een Stadsdeelkantoor was.

Bar Kantoor & Conscious Café

Conscious Hotel Westerpark opent niet alleen haar deuren voor hotelgasten. Buurtbewoners en andere bezoekers van het park kunnen ook terecht in het Conscious Café of restaurant Bar Kantoor. Het all-day restaurant Bar Kantoor serveert ontbijt, lunch en diner: laagdrempelige gerechten van hoge kwaliteit. Er wordt gekookt met lokale, biologische en duurzame producten. Geniet van de zon op het grote terras aan de voorkant van het hotel of drink cocktails aan een bar gemaakt van oude bureaulades.

In het kauwgomballen roze Conscious Café haal je je dagelijkse hot-shot koffie of een calm the f*ck down thee. Maar ook voor de benodigdheden voor je picknick kun je hier terecht: van guilty tot healthy pleasures. Zonnebrand vergeten of zin om te frisbeeën? Haal het bij Conscious Café!

Conscious Café Conscious Hotel Westerpark

Het kauwgomballenroze Conscious Café (rendering)

 

Conscious Hotels

Conscious Hotels staat bekend om haar ecologisch verantwoorde hotels in Amsterdam waarin ze duurzaamheid in elk aspect doorvoeren. Eerder geopende duurzame hotels zijn Conscious Hotel Vondelpark, The Tire Station en Conscious Hotel Museum Square.

Marco Lemmers en Sam Cohen zijn de oprichters van Conscious Hotels. Lemmers: ‘’Wij zijn de eerste duurzame hotelketen van Nederland en doen al jaren ons best voor de planeet. Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken. Onze vierde Amsterdamse vestiging op de Westergasfabriek is in alle opzichten de overtreffende trap en een showcase van onze kernwaarden ‘eco-sexy, big smiles.

 

Meer over Conscious Hotel Westerpark

Conscious Hotel Westerpark
Haarlemmerweg 10
1014 BE, Amsterdam

Geopend vanaf vrijdag 13 april 2018.
Reserveringen via de site van Conscious Hotels.