17 december 2015

Het voormalige Stadsdeelkantoor wordt komend jaar tot groen en duurzaam hotel omgebouwd. Dit gebeurt in samenwerking met Conscious Hotels. Met de komst van een hotel zet de Westergasfabriek zet grote stappen in de ambitie naar een volledig ‘groen’ en duurzaam park.

Het toekomstige hotel, dat naar verwachting eind 2017 open zal gaan, zal duurzaam worden in energie, materialen en ook alles wat geserveerd wordt in het hotel en restaurant zal biologisch zijn.

Even belangrijk voor oprichters Marco Lemmers en Sam Cohen is de duurzame relatie met het park, het personeel en de buurt.  Marco Lemmers: “Ik woon al jaren in  Amsterdam, en ga voor een leefbare stad. Hier staat ons bedrijf ook voor, en dit komt zeker tot uiting in de vorm van een echte functie voor de buurt en de stad. Een soort buitenhuis voor Amsterdam.”

Naast het hotel wil de Westergasfabriek alle mogelijke stappen zetten naar een volledig ‘groen’ en duurzaam park. Met behulp van de subsidie van die het Ministerie van OCW kan de Westergasfabriek haar gebouwen innovatief verduurzamen. Van oude energieleverancier naar nieuwe energieleverancier, maar ook energie in het soort evenementen dat er plaatsvindt, en energie  in het enthousiasme die de groene ambities bij de bezoekers  van de Westergasfabriek teweeg brengt. De keuze om samen te werken met Conscious Hotels is daar een belangrijk onderdeel van.