13 december 2018

Circus Zanzara is dit jaar weer neergestreken op het terrein van de Westergasfabriek.

Ze voelen zich welkom, de voorstellingen worden goed bezocht en ze hebben veel vaste bezoekers. Daarom zegt circus Zanzara: ”We kennen de buurt inmiddels een beetje, tijd dat de buurt ons beter leert kennen. Tijd om buurt te maken!”

Naoberschap

Buurt maken doet het circus door het introduceren van een goed Achterhoeks gebruik: naoberschap. In Hummelo, het Gallische dorpje in de achterhoek, de bakermat van Normaal en de Zwarte Cross, maken ze “buurt”. De nieuwelingen nodigen hun nieuwe buren uit om onder het genot van een drankje en een hapje elkaar beter te leren kennen. Dit heet buurt maken. Naoberschap betekent dat  je elkaar helpt als het nodig is. Je hoeft de deur niet bij elkaar plat te lopen maar je staat klaar voor elkaar. Je naaste buren helpen je altijd en jij als buur wordt geacht dit ook te doen.

Hierbij nodigt circus Zanzara  jou, de buren, de buurt, hun  “naobers”  uit! (je mag best van ver komen hoor).

Wanneer?

donderdag    27 december    13.00 uur

vrijdag          28 december    13.00 uur

woensdag     2 januari         13.00 uur

donderdag    3 januari          13.00 uur

Wat?

Het circus biedt een kijkje achter de schermen. Onder het genot van een kopje koffie met krentenwegge zal theatermaker, circuskenner en naober Hermi Hartjes (voorheen Madame Carré) en rasechte Achterhoekse je vertellen wie ze zijn, wat ze doen en hoe het werkt in het circus. Ze neemt je mee op een rondleiding over het terrein met allerlei anekdotes. Via de artiesteningang kom je de tent binnen met als hoogtepunt; jij in de piste. Iedereen kan zien en ervaren hoe het circus werkt.

Hoe?

De entree bedraagt 1,- en voor kinderen tot 12 jaar (met begeleiding) is het gratis.

Je kunt je opgeven bij circus Zanzara: 06-33594695

 

Bekijk onze agenda voor de voorstellingen.