11 mei 2015

Van woensdag 13 t/m zondag 17 mei wordt voor het achtste jaar het culinaire en gratis toegankelijke evenement Het weekend van de Rollende Keukens georganiseerd in het park. Het evenement bestrijkt een deel van het Manifestatieveld, de Kanaalpromenade en de Beeldentuin. Om het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen meldt de organisatie van Het weekend van de Rollende Keukens in een onlangs verspreidde buurtbrief het volgende:

De veiligheid in en rondom het park zal door de organisatie van Het weekend van de Rollende Keukens in samenwerking met het stadsdeel met zorg worden geregeld met als doel het beperken van de overlast. Onder andere de volgende maatregelen worden hiervoor genomen:

– Er zal voldoende beveiliging en verkeersbegeleiding in en rondom het terrein worden ingezet, ook bij de Waterkeringweg
– Het stadsdeel zet een extra sleepwagen in voor foutparkeerders.
– Op de Westergasfabriek en in het westelijk deel van het oude deel van het Westerpark worden op verschillende plekken voldoende fietsenstallingen geplaatst en fietsregelaars zullen zorgen dat bezoekers hun fiets parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen. De fietsbrug ter hoogte van de Van Hallstraat zal gedurende het evenement worden gesloten om fietsers naar de juiste parkeerplaatsen te dirigeren
– Als de Westergasfabriek te vol is zal het publiek via digitale borden en de Facebook-pagina van de Rollende Keukens worden afgeraden om die dag nog te komen.

Wat wordt er nog meer gedaan om de overlast te beperken?
Het aantal Rollende Keukens is t.o.v. 2013 & 2014 niet toegenomen, ze zijn wel beter verspreid over de Westergasfabriek. Een groot deel van het Manifestatieveld blijft echter vrij om recreatie door buurtbewoners mogelijk te houden. Om het Manifestatieveld te beschermen worden er tijdens het evenement grasbeschermende matten geplaatst om het gras zo goed mogelijk te ontlasten. Daarnaast zullen verspreid over het terrein vele afvalbakken worden geplaatst ter voorkoming van zwerfafval op het terrein en in de buurt. Deze worden continu geleegd.

Openingstijden
Woe 13 mei – 18.00-23.00
Do 14 mei – 13.00-23.00
Vrij 15 mei – 13.00-23.00
Zat 16 mei – 13.00-23.00
Zon 17 mei – 13.00-23.00

Mocht u ondanks al onze maatregelen toch nog overlast ervaren, dan wordt verzocht om contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 020-421 45 67 of stuur een email naar info@rollendekeukens.nl. Er wordt dan er alles aan gedaan om de overlast direct te verhelpen.