10 mei 2016

Van donderdag 12 t/m maandag 16 mei wordt voor het negende jaar het culinaire en gratis toegankelijke evenement Het weekend van de Rollende Keukens georganiseerd in het park. Het evenement bestrijkt een deel van het Manifestatieveld, de Kanaalpromenade en de Beeldentuin. Om het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen meldt de organisatie van Het weekend van de Rollende Keukens in een onlangs verspreidde buurtbrief het volgende:

“De veiligheid in en rondom het park zal door Het Weekend van de Rollende Keukens in samenwerking met het stadsdeel met zorg worden geregeld en met als doel de overlast op deze manier tot een minimum te beperken. Onder andere de volgende maatregelen worden hiervoor
genomen:

– Er zal voldoende beveiliging en verkeersregelaars in en rondom het terrein worden ingezet.

– Er zal op 11 mei een oefening plaatsvinden in samenwerking met gemeente, politie en brandweer.

– Vanaf de A10 zullen automobilisten met borden worden geloodst richting het industriegebied rond de Contactweg, zodat men daar kan parkeren.

– Het stadsdeel zet een extra sleepwagen in voor foutparkeerders.

– Op de Westergasfabriek en in het westelijk deel van het oude deel van het Westerpark worden op verschillende plekken voldoende fietsenstallingen geplaatst en fietsregelaars zullen zorgen dat       bezoekers hun fiets parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen. De fietsbrug ter hoogte van de Van Hallstraat zal gedurende het evenement worden gesloten om fietsers naar de juiste parkeerplaatsen te dirigeren.

– Er zal op de Van Hallstraat en Van Limburg Stirumstraat door dienst handhaving extra worden gesurveilleerd om het wild parkeren van fietsen tegen te gaan.

– Als De Westergasfabriek te vol is zal het publiek via digitale borden en de Facebook-pagina van de Rollende Keukens worden afgeraden om die dag nog te komen.

Wat wordt er nog meer gedaan om de overlast te beperken?
Het aantal Rollende Keukens is sinds 2013 niet toegenomen, ze zijn wel beter verspreid over de Westergasfabriek. Een
groot deel van het Manifestatieveld blijft echter vrij om recreatie door buurtbewoners mogelijk te houden. Om het
Manifestatieveld te beschermen worden er tijdens het evenement gras beschermende matten geplaatst. Daarnaast worden
over het terrein vele afvalbakken verspreid ter voorkoming van zwerfafval op het terrein en in de buurt. Deze worden
continu geleegd.

Openingstijden
Don 12 mei 13.00 – 23.00
Vrij 13 mei 13.00 – 23.00
Zat 14 mei 13.00 – 23.00
Zon 15 mei 13.00 – 23.00
Ma 16 mei 13.00 – 23.00

Mocht u ondanks al onze maatregelen toch nog overlast ervaren, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de
gemeente via telefoonnummer 020-421 45 67 of stuur een email naar info@rollendekeukens.nl. Dan wordt er alles aan gedaan om de overlast direct te verhelpen.”

Download de hele buurtbrief hier.