12 april 2018

Ook dit jaar vindt BarberSociety Live plaats op de Westergasfabriek! Bij deze derde editie kunnen nog meer bezoekers een kijkje nemen, want het event is voor het eerst tweedaags! Op de tweede dag is ook het publiek welkom, en is het event toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van barbers en herenkappers.

The barber event with passion for the profession

BarberSociety Live is hét event waar barbers en herenkappers elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. Laat je onderdompelen in een festival sfeer met shows, seminars, demo’s en productpresentaties van must haves, producten en tools voor in de barbershop.

De eerste dag (zondag 15 april) is alleen voor barbers en herenkappers, maar de tweede dag (maandag 16 april) is het event toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Dus ook dameskappers, leerlingen aan de kappersschool, klanten van barbershops, mensen uit de mode-industrie zijn welkom.

Barber Society Live 2016 - barbers aan het werk

Programma BarberSociety Live

De derde editie van BarberSociety Live biedt shows en workshops van nationale en internationale barbertalenten. Doe bijvoorbeeld inspiratie op bij indrukwekkende shows van barbers uit binnen- en buitenland, zie barbertalenten aan het werk en doe kennis op tijdens speeches en presentaties.

Een van de workshops wordt gegeven door de familie Scapicchio: een van de oudste actieve barbersfamilies in de wereld. Al vijf generaties lang, sinds 1820, geven zij de kunst van het traditionele Italiaanse scheren door. Mét het ouderwetse klapmes. In de drie uur durende workshop kom je alles te weten over de kunst van het scheren met een klapmes en hoe je deze volgens traditionele slijktechnieken schep houdt.

Barber Society Live 2016 - barbers spiegel

De Battles

Voor het eerst worden er twee battles georganiseerd: de BarberSociety Battle op zondag en de BarberSociety Young Talent Battle op maandag. In de battles gaan de deelnemers de ultieme barber uitdaging aan en strijden voor een live publiek met anderen om hun vaardigheden en creativiteit te bewijzen.

In de BarberSociety Battle strijden de barbers in de drie categorieën Cleanest Fade, Old School Scissor Cut en Freestyle-Total Cut. De beste barber mag zich een jaar lang BarberSociety winner of the year 2018 noemen. In de BarberSociety Young Talent Battle gaan leerlingen van kappers- of barbiersopleidingen met elkaar de strijd aan.

 

Meer over BarberSociety Live 2018

Zuiveringshal West
Zondag 15 & maandag 16 april 2018

Openingstijden:
Zondag 15 april: 11.00 uur tot 18.00 uur
Maandag 16 april: 10.00 uur tot 18.00 uur

Tickets via de organisatie.

 

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!