10 december 2012

Amsterdam Fashion Week heeft een drie-jarencontract getekend met de Westergasfabriek. Met ingang van januari 2013 vinden de op de modeprofessional gerichte activiteiten de komende zes edities van Amsterdam Fashion Week in en rondom de Gashouder plaats. Tegelijkertijd breidt Amsterdam Fashion Week haar publieksactiviteiten fors uit en kan de consument vanaf januari op meerdere momenten diverse mode-evenementen in de stad bijwonen. Deze ontwikkelingen stelt Amsterdam Fashion Week in staat haar activiteiten uit te breiden en landelijk uit te zetten. De 18e editie van Amsterdam Fashion Week start vrijdag 18 januari met het publieksprogramma. Woensdagavond 23 januari vindt de officiële opening van het catwalkprogramma plaats.

De verhuizing naar de Gashouder

Met de verhuizing naar de Gashouder biedt Amsterdam Fashion Week een groter en breder platform aan de modeprofessional, sponsoren en hun relaties. Modeontwerpers kunnen vanaf januari showen aan maar liefst 1250 gasten terwijl dit voorheen beperkt bleef tot 750 gasten. Door een groter platform aan te bieden verwacht Amsterdam Fashion Week meer sponsoren aan te trekken. Met de ondertekening van het meerjarencontract verbindt Amsterdam Fashion Week zich aan de Westergasfabriek. Hans van der Linden, directeur van Amsterdam Fashion Week: “De Gashouder heeft een uitstraling die goed past bij Amsterdam Fashion Week. Door de meerjarige samenwerking met de Westergasfabriek komt een nieuwe dynamiek tot leven. Wij kijken er naar uit om Amsterdam Fashion Week vanuit de Gashouder verder te kunnen uitbouwen, ook op internationaal niveau.” Maya Meijer, eigenaresse van de Westergasfabriek toont zich eveneens verheugd over de verhuizing naar de Gashouder en de overeenkomst met Amsterdam Fashion Week: “Met de driejarige samenwerking zullen deze twee innovatieve en creatieve bedrijven veel voor elkaar gaan betekenen. Als onderdeel van de samenwerking zal op marketinggebied met elkaar worden samengewerkt.”

Amsterdam Fashion Weekend

In het weekend van 19 en 20 januari 2013 vinden, verspreid over de stad, vele pubieksevenementen plaats met mode als centraal thema. Tientallen kleinschalige evenementen zullen Amsterdam in mode hullen. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met ondernemers in Amsterdam Zuid: op en rondom onder meer het Museumplein, in het Fashion & Museum District, de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat. Ruim 60 winkeliers, hotels, restaurants, cafés en musea hebben vele verrassingen in petto voor het publiek. Daarnaast verzorgt Amsterdam Fashion Week dit weekend diverse modeshows in openbare ruimten verspreid over het Fashion & Museum District en wordt het programma aangevuld met wandelroutes en kortingsacties. In samenwerking met The Model Lodge wordt een bijzonder event op Museumplein georganiseerd.

Amsterdam Fashion Week online

Amsterdam Fashion Week lanceert in december haar eigen online community. De modebewuste consument kan hier via live internet (live streaming) alle modeshows beleven en shows van vorige edities bekijken. Via www.amsterdamfashionweek.com kan iedere mode-liefhebber of mode-professional in binnen- en buitenland zich nu oriënteren op de activiteiten die Amsterdam Fashion Week organiseert en elkaar ontmoeten, zich laten inspireren en zaken doen.