26 januari 2012

Onder grote belangstelling van mode minnend Nederland vond de zestiende editie van de Amsterdam Fashion Week plaats bij de Westergasfabriek. Gevestigde ontwerpers als talentvolle starters kregen de kans om zich te presenteren aan het grotere publiek en de commerciële partijen.
Op vrijdag 27 januari kreeg de Westergasfabriek hoog bezoek op het terrein. Prinses Maxima bezocht de Grande Finale van The Green Fashion Competition.

Amsterdam Fashion Week is in 2004 opgericht om Amsterdam op de kaart te zetten als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming. Amsterdam Fashion Week is inmiddels uitgegroeid tot hét halfjaarlijks mode-evenement van Nederland. Amsterdam Fashion Week biedt talentvolle startende en gevestigde ontwerpers een platform om zich te presenteren aan het grotere publiek en de commerciële partijen. Amsterdam Fashion Week houdt zich het hele jaar door bezig met het ‘verbinden’ van partijen en het slaan van bruggen tussen cultuur en commercie, tussen onderwijs en bedrijfsleven en tussen mode en andere creatieve disciplines.

De zestiende editie van Amsterdam Fashion Week werd geopend door twee toonaangevende Nederlandse ontwerpers Sjaak Hullekes en Bas Kosters. Sjaak Hullekes opende de avond met zijn herencollectie voor herfst/winter 2012-2013. Bas Kosters sloot de eerste avond af met een show die geïnspireerd was op de verhouding tussen het hectische leven in de stad en het rustige natuurleven.