23 april 2014

Denim is ambacht én innovatie, heritage en keiharde street style. What’s not to love? Is indigo ook jouw favoriete kleur? Zorg dan dat je op 7 t/m 10 mei in de hoofdstad bent!

Amsterdam Denim Days brengt de nationale en internationale denim community samen in de stad met de hoogste concentratie denim brands. Het initiatief van House of Denim in samenwerking met Modefabriek (Blueprint), HTNK Fashion recruitment & consultancy en de Amerikaanse Kingpins Show is met groot enthousiasme ontvangen door de hele industry. Het gevolg is een inhoudelijk zeer divers en interessant programma, in de Zuiveringshal van het Westergasfabriekterrein en rond verschillende denim hotspots down town, voor alle denim freaks, van fabrikant tot fan.

Een programma preview:

Kingpins – Professionals
Amsterdam Denim Days opent met de Kingpins Show, een internationale denim sourcing trade show met cult status, op 7 en 8 mei. Kingpins wordt twee keer per jaar gehouden in New York, Los Angeles en Hong Kong, en strijkt nu voor het eerst neer in Amsterdam. Dit industry only event brengt de internationale cutting edge op het gebied van denim samen. Deze zwaar gespecialiseerde professionals zullen ook de daaropvolgende twee dagen in Amsterdam blijven voor het publiek toegankelijke Blueprint en het seminarprogramma rond innovatie op 9 en 10 mei.

Blueprint – Consumenten
Op 9 en 10 mei vindt Blueprint ‘de Amsterdam Denim Days editie’ plaats in de Zuiveringshal op het Westergasfabriekterrein, met spin-offs in het centrum van Amsterdam. Blueprint staat onder denimprofessionals bekend als het exclusieve forward denim platform op Modefabriek. Tijdens Amsterdam Denim Days is Blueprint niet alleen toegankelijk voor pro’s maar richten de deelnemende brands en initiatieven zich voor het eerst op alle denim addicts. Wat kun je verwachten?

De eerste deelnemers en programmaonderdelen zijn onder andere G-Star RAW, Denham the Jeanmaker, Amsterdams Blauw, Pepe Jeans London en Nudie Jeans. Bekijk hier het volledige programma.