16 december 2010

Met een groots feest, bezocht door meer dan 300 vrienden, met optredens van The Sadist, Jeroen en DJ Ab, met kaasfondue, stamppot, glühwein en heel veel Cava hebben we afgelopen maandag 13 december afscheid genomen van Liesbeth Jansen. Liesbeth was de afgelopen 18 jaar onze directeur. Onder haar leiding is de Westergasfabriek getransformeerd van een verlaten industrieterrein tot de mooiste plek van Amsterdam. Heb je het feest gemist, of wil je nog wat dingen bekijken en teruglezen, dan kun je dat hier vinden.

Filmpjes

Jongens van Big Shots, bewoners van de Westergas, hebben tijdens het feest een groot aantal feestgangers gefilmd, die antwoord gaven op de vraag wat de Westergasfabriek (lees: Liesbeth) voor hen betekent. De filmpjes zijn online gezet, je kunt ze hier bekijken

QR-bordje

Parkers maakte voor Liesbeth een QR-bordje, dat bij wijze van plaquette op de bolletjes van de Gashouder kan worden opgehangen. Wie de code scant, ziet een geschreven portret van de ‘moeder van de Westergasfabriek’: van 18 jaar improviseren en regisseren. Je kunt dat verhaal ook hier bekijken.

“Zeg dat het tijdelijk is, dan kan alles”

 Dat zei Liesbeth tijdens haar afscheidsspeech waarin ze iets van het geheim van de Westergasfabriek heeft prijsgegeven. Wil je weten wat ze precies heeft gezegd, dan kun je hier haar speech nalezen: 2010 12 13 Liesbeth afscheidsspeech

Songs for Temporary Use

Alle gasten kregen een CD-tje met 18 tracks over de tijdelijkheid van bouwen en breken, dansen en dineren, rust en opwinding, avontuur en natuur, droom en werkelijkheid. Welke nummers en waarom lees je hier. Wie de CD heeft gemist of graag nog wil hebben, kan er eentje ophalen bij de Westergasfabriek BV.