De Westergasfabriek

De Westergasfabriek is een plek in Amsterdam waar mensen elkaar ontmoeten, werken en ontspannen. In het prachtige stadspark met historische fabrieksgebouwen vind je groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden.

Ontmoeting

De Westergasfabriek biedt ruimte aan creatieve, culturele en innoverende ondernemers. Daarmee willen we een breed publiek inspiratie en ontspanning bieden in een avontuurlijke, duurzame en vriendelijke omgeving. Zowel lokaal, nationaal als internationaal wilt de Westergasfabriek een ontmoetingsplaats zijn voor ondernemende mensen met vernieuwende gedachten.

Verrassing

De Westergasfabriek stimuleert het gebruik van de ruimtes voor creatieve evenementen om daarmee verrassing en vernieuwing te garanderen. We participeren in culturele projecten en stimuleren samenwerking tussen de huurders. Met online media en onze moderne, digitale infrastructuur laten we een breed publiek weten waar we voor staan en wat er gebeurt.

Van oude naar nieuwe energie

Met de heropening in 2003 is er een complete metamorfose ondergaan. Het vervuilde terrein is gesaneerd en er is een prachtig park aangelegd, een aanwinst voor Amsterdam. Tot ver over de grens wordt het gezien als een referentieproject voor herontwikkeling van oude gebouwen.

De Westergasfabriek wil de ontwikkeling van brownfield naar greenfield nu verder voltooien alle mogelijke stappen zetten naar een volledig ‘groen’ en duurzaam park. Van oude energieleverancier naar nieuwe energieleverancier: energie in gas en elektra, maar ook energie in het soort evenementen dat er plaatsvindt, en energie in het enthousiasme die de Westergasfabriek bij de bezoekers teweeg brengt met haar groene ambities.

Benieuwd naar wat wij allemaal doen op het gebied van duurzaamheid? Lees hier meer over onze groene ambities.

 

 

Heb je verder vragen?

Stuur dan een mail naar:
info@westergasfabriek.nl

of bel ons even:
+31 (0) 20 586 07 10

Jouw evenement verduurzamen? Bekijk onze Goudgroene adviezen.

Organisatie

Westergasfabriek (de combinatie van park en gebouwen) is een privaat-publieke samenwerking. De openbare ruimte is van de stad Amsterdam en de monumentale gebouwen zijn in particulier eigendom van de organisatie Westergasfabriek BV.

Culturele onderneming

De Westergasfabriek BV is een ongesubsidieerde culturele organisatie die de gebouwen op de Westergasfabriek beheert en verhuurt. Bij de BV werken mensen die huurders zoeken en selecteren, beheerders die de evenementen in goede banen leiden en communicatiemedewerkers die zorgen voor goede contacten met publiek en klanten.

Samenwerken

De Westergasfabriek BV werkt nauw samen met Stadsdeel West. Stadsdeel West beheert de openbare ruimte en zorgt voor vergunningen voor de publieksevenementen binnen en buiten. Ook de activiteiten in het park, zoals de kermis of de grote buitenfestivals, vallen onder verantwoordelijkheid van Stadsdeel West. Ook programmeert het stadsdeel zelf evenementen in het park.

Stadsdeel West
Telefoonnummer: 14020
E-mailadres: Digitaal formulier
Meer informatie: www.west.amsterdam.nl

In de dagelijkse praktijk is de combinatie van het park en gebouwen niet van elkaar  te scheiden: de Westergasfabriek is een geheel. Om alles op het terrein in goede banen te leiden is er daarom regelmatig nauw onderling overleg tussen de Westergasfabriek BV, het stadsdeel en de huurders.

Heb je verder vragen?

Stuur dan een mail naar:
info@westergasfabriek.nl

of bel ons even:
+31 (0) 20 586 07 10