28 februari 2012

Het Holland Festival is sinds 1947 het toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland. Jaarlijks presenteert het festival uitzonderlijke voorstellingen van internationaal niveau. Al meer dan zestig jaar is het festival telkens weer spraakmakend. Het Holland Festival vindt plaats van 1 t/m 28 juni. Dit jaar zijn er diverse voorstellingen te zien in de Gashouder en in de Zuiveringshal West.

Sinds 2005 is het Holland Festival met artistiek directeur Pierre Audi terug bij zijn wortels: een mix van alle podiumkunsten, een mix van grote namen en gedurfde experimenten. Pierre Audi wil, net als de eerste artistiek leider en pionier Peter Diamand, kwaliteit laten zien en horen die het Nederlandse publiek nergens anders kan beleven.

Muziektheater en muziek vormen het kloppend hart van de programmering. Westerse en niet westerse kunstvormen gaan hand in hand en er is naast podiumkunsten (theater, muziektheater, dans, opera en muziek) ruim aandacht voor beeldende kunsten, literatuur en architectuur. Alle facetten, kleuren en smaken van de esthetiek krijgen aandacht en bewegingsruimte.

Groot spektakel met theater, dans, muziek en film
In de Zuiveringhal West komen twee voorstellingen tijdens het Holland Festival. Op 8 en 9 juni is Enfant te zien, een Franse dans die de grenzen van spel en manipulatie, van schuld en onschuld verkent. Op 4 en 5 juni is Requiem 3- Macaigne te zien in de Zuiveringshal West, een voorstelling met een tragedie die balanceert tussen een lach en geweld.  

In de Gashouder is op donderdag 21 juni A Space of Oddysey te zien. Bij de vertoning van de onlangs gerestaureerde film wordt de muziek live uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent André de Ridder. Daarnaast verkent het Koninklijk Concertgebouworkest op 22 en 23 juni de ruimte in de Gashouder met de voorstelling Out of the Box.

Het Ketelhuis is naast de Gashouder en de Zuiveringshal West ook een vaste locatie van het Holland Festival. Daarnaast wordt onder andere bij Requiem 3- Macaigne de inleiding van de voorstelling gehouden bij het Ketelhuis.

Kijk voor meer informatie over Holland Festival op de website.