3 augustus 2015

NEW NOW presenteert 65 opkomende Europese kunstenaars op een festival in de Westergasfabriek, Amsterdam van 9 t/m 13 september 2015

NEW NOW stimuleert de ontwikkeling van opkomende Europese kunstenaars. Het presenteert het werk van recent afgestudeerde kunstacademiestudenten en begeleidt hen in hun professionele ontwikkeling.

HET FESTIVAL PROGRAMMA
Het jaarlijkse NEW NOW festival toont het werk van 65 kunstenaars uit alle disciplines, met werken zoals muziek- en dansperformances, fotografie, video, beeldende kunst, film, typografie en geluidsinstallaties. Thema’s die dit jaar in de werken aan bod komen zijn onder andere mythologie, taal, ruimte, identiteit, overlijden, economie, voedsel en seksualiteit.

Tijdens het vijfdaagse festival is er een speciaal programma voor de professionele ontwikkeling van kunstenaars, zoals coachingsessies, lezingen en workshops. Dit programma is bedoeld om toekomstige samenwerkingen en zakelijke kansen te creeëren. Publiek, curatoren, cultureel ondernemers en producenten zijn welkom bij het festival, bestaande uit tentoonstellingen, filmvertoningen, performances en lezingen.

NEW NOW 2015 vindt plaats van 9 tot 13 september in de Westergasfabriek in Amsterdam.

‘A NEW NOW’
Vorige edities van het festival zijn georganiseerd onder de naam NEU/NOW en vonden plaats in Vilnius, Tallinn, Nantes, Porto, Amsterdam en Glasgow. Nu keert het festival als NEW NOW terug naar Amsterdam, de nieuwe permanente thuisbasis van het festival.

EEN INITIATIEF VAN ELLA
NEW NOW is een initiatief van ELIA – European League of Institutes of the Arts, een onafhankelijke netwerkorganisatie voor hoger kunstonderwijs in Europa.

Ondersteund door
NEW NOW 2015 wordt ondersteund door het Creative Europe Programme van de Europese Unie,  Westergasfabriek, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Fonds Podiumkunsten, de Spaanse Ambassade in Den Haag en het Tsjechisch Centrum Den Haag/Rotterdam. Visuele identiteit en communicatie door Agency Agency.