2 maart 2015

Van 12 t/m 22 maart vinden de Roze Filmdagen plaats in het Ketelhuis; elf dagen vol mooie, bijzondere, vernieuwende en goede films. Net als voorgaande jaren staat er weer een aantal grote namen voor je klaar. De film Lilting opent deze 18e editie het festival.  

De Roze Filmdagen is een Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en Queer of Questioning festival dat dit jaar al voor de 18e keer plaatsvindt in het Ketelhuis.

De programmering varieert van romantische komedies tot confronterende documentaires en alles wat daar tussen zit. Het festival heeft ook de korte film al jaren hoog in het vaandel staan en de selectie wordt daardoor geprezen door Internationale (LGBT) filmfestivals.

Ontstaan als een klein, underground festival heeft het festival de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. In 2015 worden er rond de 10.000 bezoekers verwacht die 120 films uit meer dan 38 (!) landen kunnen bekijken. Daarnaast is er een extra programmering met lezingen, seminars en feesten! De Roze Filmdagen is in omvang het tweede LGBTQ festival van Amsterdam, na de Canal Pride.

En wat zou een festival zijn zonder gasten? Regisseurs, hoofdrolspelers, producenten, allemaal zullen ze er zijn.

Kaarten voor alle films zijn vanaf nu hier verkrijgbaar.