5 juni 2012

Van 11 tot en met 15 juli 2012 vindt de 17e editie van Amsterdam Fashion Week plaats bij de Westergasfabriek. Het officiële catwalkprogramma wordt op woensdag 11 juli om 19.00 uur geopend door Claes Iversen. Om 21.00 uur showt Marga Weimans haar nieuwe collectie.  Het hele programma vind u hier.

Tijdens de 17e editie van AFW ligt de focus op het stimuleren van talent. Zo vinden er deze editie – verspreid over de week – in totaal 10 Fashion Week LAB shows plaats. Fashion Week LAB biedt startende ontwerpers de kans om hun collecties te showen op één van de officiële AFW-locaties. Ook introduceert AFW deze editie de Young Professional shows, waarbij ontwerpers voor de eerste keer in een zelfstandige show hun collectie tonen.  Beide initiatieven dragen bij aan de ontwikkeling  van ontwerper naar zelfstandig ondernemer. De ontwerpers profiteren van de commerciële kansen die AFW biedt en van de aanwezigheid van nationale en internationale media.

AFW Business Programme
Met de drie pijlers Connect, Grow en Celebrate streeft AFW ernaar om de Nederlandse mode-industrie op alle fronten te versterken. Het AFW Business Programme is erop gericht om het ondernemersklimaat in de mode te stimuleren, talent perspectief te bieden en de ontwikkelingen in de industrie te agenderen. Door het uitwisselen van kennis en netwerken slaat AFW een brug tussen creatie en commercie. Het hoogtepunt van deze editie van het Business Programme is ‘Keys to Success’ op vrijdag 13 juli. ‘Keys to Success’ is een nieuw zakelijk netwerkevent waar business  in aanraking komt met mode. Het volledige programma bestaat uit workshops, lezingen en talkshows die zowel bij AFW als bij de Partners van AFW plaatsvinden. Modeprofessionals, -studenten en -liefhebbers kunnen zich vanaf 11 juni inschrijven  via de site van AFW om verschillende onderdelen bij te wonen.

Over Amsterdam Fashion Week
Amsterdam Fashion Week werd in 2004 opgericht om Nederland en Amsterdam in het bijzonder als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming te positioneren.  Amsterdam Fashion Week is inmiddels uitgegroeid tot hét halfjaarlijkse mode-evenement van Nederland en geniet volop belangstelling van zowel de Nederlandse als de buitenlandse pers. Amsterdam Fashion Week staat voor het vieren van Nederlands modetalent, het slaan van bruggen tussen creativiteit en commercie en het zoeken naar internationale aansluiting. Met modeshows, vakbeurzen, presentaties, lezingen, een eigen opleidingsprogramma en onder meer een business programma brengt Amsterdam Fashion Week ontwerpers, labels, inkopers, pers, agentschappen, de creatieve industrie, overheiden semi-overheid en investeerders samen.  Het officiële catwalk programma, Amsterdam Fashion Week Uptown, en het business programma richten zich met name op professionals uit de mode-en aanverwante industrie waarbij het catwalkprogramme plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Het openbare  programma, Fashion Week Downtown, vindt voornamelijk plaats in de Amsterdamse binnenstad.