27 januari 2017

The Weeping Elephant is het derde project van Ode aan de Wildernis en is te zien in het Westerpark. Met dit kunstobject wilt ze haar bewondering uiten voor de natuur en aandacht vragen voor diezelfde natuur die op veel plekken op de wereld in de verdrukking zit.

De sculptuur van een Afrikaanse olifant reist over de wereld en duikt op in steden om haar ‘gehuil’ ten gehore te brengen. Tijdens haar reis wil ze vergezeld worden door experts, artiesten en enthousiastelingen om op eigen wijze een ode te brengen aan de wildernis.

Het podium onder de sculptuur is bestemd voor haar speciale gasten; sprekers, muzikanten, dansers en kinderen om hun boodschap met de wereld te delen. In het voorjaar zullen er bijzondere optredens zijn in het Westerpark bij de olifant. T.z.t. hoort u meer.

‘The Weeping Elephant’ is het derde project van Ode aan de Wildernis, een initiatief van beeldend  kunstenaar Jantien Mook. Met haar projecten van Ode aan de Wildernis wil ze de schoonheid, kracht en grilligheid van de natuur belichten. ‘….Net als het spoor van een slak, de trektochten van vogels, een parmantig varkentje wroetend in de modder, keer op keer blijven herhalen….’