Park

  Het park waarin de gebouwen van de Westergasfabriek staan is ontworpen door Kathryn Gustafson. Het is een modern en avontuurlijk stadspark van 14 hectare. In dat park kan niet alleen in een natuurlijke omgeving worden gerecreëerd, het is ook een podium voor digitale kunst en cultuur.

  speeltuin

  Ruimte en intimiteit

  Cultuurpark Westergasfabriek prikkelt alle zintuigen. Je hoort het water stromen bij de moerasvijvers, je ziet de trein verdwijnen achter de talud. In het park liggen harde stoere betonplaten, maar er zijn ook zacht wuivende bloemenvelden. Op het grote veld voel je de wind en in de Gashoudervijvers vind je afgeschermde vlonders om te picknicken. Er is altijd kleur en geur in het park, want in elk jaargetijde bloeien andere bloemen en heesters. Het is een park dat zowel ruimte als intimiteit biedt, waar het tegelijkertijd druk kan zijn en enkele meters verder verstild. Het is een park vol verrassingen.

  Bretten

  Cultuurpark Westergasfabriek maakt deel uit van de zogenaamde Brettenzone. De Bretten is een langgerekt ecologisch gebied dat loopt van het Westerpark tot aan Spaarnwoude. Hier kunnen amfibieën, reptielen, vissen en verschillende planten zich via het groen en de waterwegen vrij verplaatsen. Voor de mens is er een fiets- en wandelpad van 15km aangelegd.

  Gratis WiFi in het park

  Bezoekers van de Westergasfabriek kunnen vanaf nu gratis draadloos internetten in alle evenementengebouwen en een groot deel van het omliggende park. Daarmee is de Westergasfabriek het eerste park in Nederland waar gratis WiFi met deze capaciteit en dekking beschikbaar is. Het WiFi netwerk wordt gevoed door een supersnelle glasvezelverbinding die over het hele terrein ligt. De gratis internetvoorziening is een van de initiatieven waarmee de Westergasfabriek nog levendiger en aantrekkelijker wil zijn voor haar bezoekers.

  Meer weten over:


speeltuin