8 april 2016

DeBorrelFabriek, vaste cateringpartner van de Westergasfabriek, slaat de handen ineen met de ondernemers van de Westergasfabriek om lokale dranken en spijzen op te nemen in hun nieuwe F&B aanbod. Het nieuwe foodconcept werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Westergasfabriek lenteborrel in de Gashouder, die in het teken stond van co-creatie en verbinding. 

 

 

Elk jaar organiseert de Westergasfabriek samen met vaste techniekpartner Jurlights en conceptcateraar DeBorrelFabriek een lenteborrel. Naast de onderlinge samenwerking stond dit jaar ook de verbinding met de vaste ondernemers van het terrein centraal. Tijdens de avond konden gasten kennismaken met hun producten bij verschillende ‘marktkramen’. Daarnaast bestond het menu uit gerechten waar ingrediënten van de lokale ondernemers zijn samengebracht door Kris van Helsdingen, de nieuwe chef van de Amsterdamse cateraar. De huurders die meededen waren: Brouwerij Troost, De Bakkerswinkel, Wester Wijnfabriek, Espressofabriek, IJscuypje, Mister Kitchen, Tony’s Chocolonely en INFACT. Ook kon er gerolschaatst worden en al met al zorgde dit voor een dynamische setting rondom de middenstip van de imposante Gashouder.

Go local, eat local

De Westergasfabriek is een plek waar vaste ondernemers, evenementen en bezoekers samenkomen. Het totaal maakt de Westergasfabriek wat het is en daarmee creëert het de unieke dynamiek die mensen zo aantrekkelijk vinden aan de plek. De meeste mensen weten dat, maar sommige evenementenorganisatoren zijn zich niet altijd even bewust van wat er buiten hun eigen evenement op het terrein gebeurt. Met de lenteborrel wilden de drie partijen de kruisbestuiving tussen die verschillende onderdelen meer zichtbaar maken en laten ervaren. Naast het proeven van lokale producten was er een korte film over de ondernemers en het terrein en hadden de ondernemers een marktkraam waar ze hun producten presenteerden.

Samen sterker

De Westergasfabriek, Jurlights en DeBorrelFabriek werken al jaren nauw samen. Samen creëren en ontwikkelen is daar een belangrijk onderdeel van. De lenteborrel is het moment om die samenwerking jaarlijks te vieren. Samen streven zij naar co-creatie, innovatie en duurzaamheid. Iets wat in deze editie van de lenteborrel heel duidelijk naar voren kwam.

Bekijk hier de leuke aftermovie die Jurlights heeft gemaakt. De foto’s vind je hier terug.