19 juni 2014

Op 21 juni opent Instock, het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling prominent op de kaart zet. De chefkoks van Instock koken met de oogst van de dag; eten dat anders ons bord niet had gehaald.

’s Ochtends gaat het ‘food rescue team’ van Instock met hun elektrische wagen langs Amsterdamse Albert Heijn winkels. Daar halen ze voedsel op, dat voor de supermarkt niet meer verkoopbaar is. Deze producten zijn overigens nooit over de datum heen; het gaat om bijvoorbeeld brood van een dag oud of een net sinaasappelen waar één slechte in zit, maar de rest nog prima is. Bij Instock worden de gasten verrast met een steeds wisselend menu met inventieve en lekkere gerechten tegen een aantrekkelijke prijs.

Instock gaat 21 juni als een pop-up restaurant voor vijf maanden van start. De droom van het team van Instock is om het restaurant in permanente vorm te laten bestaan, met de mogelijkheid tot uitbreiding. Uiteindelijk moet voedselverspilling in heel Nederland op de kaart staan!