26 oktober 2017

Er wordt hard gebouwd aan het eerste 100% elektrische hotel in het voormalige Stadsdeelkantoor. Medio 2018 opent  Conscious hotel Westerpark haar deuren, maar de eerste impressies van de kamers zijn nu al te zien.  

Op het terrein zijn al een tal van horecagelegenheden  en creatieve bedrijven te vinden, maar een hotel ontbrak nog. De komst van Conscious Hotel Westerpark in het tweede kwartaal van 2018 brengt hier verandering in. Het hotel zal zijn deuren in medio 2018 openen, maar je kan nu al een kijkje nemen in de kamers van de toekomst.

 

Hotel Westerpark

Bij de keuze om en hotel te ontwikkelen was voor de Westergasfabriek duurzaamheid een belangrijke vereiste. Bij de ontwikkeling van het 89 kamers tellende hotel wordt bij elke stap rekening gehouden met duurzaamheid: van de renovatie en het interieur bestaand uit eco-materialen tot een 100% biologisch menu. Zo beschikken de elegant ingerichte kamers met hoge plafonds over cradle-to-cradle Royal Auping bedden en Senso gietvloeren.

In hetzelfde pand opent ook een bar-restaurant waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd, en waar ’s avonds een gevarieerde programmering plaats zal vinden. Het restaurant is voor iedereen, van buurtbewoner, parkbezoeker tot hotelgast. In de lobby van het hotel bij Conscious Café worden biologische producten en eco-artikelen verkocht; alles wat je nodig hebt voor een dag in het park.

Conscious Hotels

Conscious Hotel Westerpark wordt het vierde hotel van de duurzame keten Conscious Hotels, die bekend staan om het opzetten van ecologisch verantwoorde hotels in Amsterdam waarin ze duurzaamheid in elk aspect doorvoeren. Conscious Hotel Vondelpark, The Tire Station en Conscious Hotel Museum Square zijn de eerder geopende duurzame hotels maar deze keer doen ze er nog een schepje bovenop; dit wordt het eerste hotel dat volledig draait op Nederlandse windenergie.

Duurzame samenwerking

De eigenaren van de Westergasfabriek Ton Meijer en Maya Meijer-Bergmans zetten zich al vele jaren in voor het verduurzamen van het culturele erfgoed van Westergasfabriek. ‘’Het terrein heeft een enorme ontwikkeling ondergaan van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Conscious Hotels heeft duurzaamheid in het DNA en dit is voor ons een belangrijke stap bij het verder verduurzamen van het terrein.’’ aldus Meijer-Bergmans.

De oprichters van Conscious Hotels, Marco Lemmers en Sam Cohen kunnen zich goed vinden in deze ambitie. Lemmers: ‘’Wij zijn de eerste duurzame hotelketen van Nederland en doen al jaren ons best voor de planeet. Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken. Onze 4e Amsterdamse vestiging op het terrein van de Westergasfabriek is in alle opzichten de overtreffende trap en een showcase van onze kernwaarden ‘eco-sexy, big smiles’“.

 

Het hotel opent zijn deuren in juni 2018, maar je kunt nu al je kamer boeken.