3 oktober 2012

Het jaarlijkse Film-,Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor kinderen is in de herfstvakantie, vanaf 17 t/m 26 oktober, weer te bezoeken op de Westergasfabriek.

Tijdens Cinekid is er van alles te doen op het gebied van media. Zo is er een filmprogramma, televisieprogramma en het populaire Medialab. Naast het aanbod voor kinderen en ouders is Cinekid bovendien een ontmoetingsplek voor de Nederlandse en internationale mediaprofessionals en de media-industrie, en worden er verschillende seminars en masterclasses gegeven door acteurs en makers.

Het Europese MEDIA-programma koos Cineked als platform ter ondersteuning van de media-industrie die zich richt op jong publiek. Enkele hoogtepunten van dit festival zijn Tim Burtons nieuwste 3D film, een retrospectief van alle Harry Potterfilms en eregast Guus Kuijer die onlangs de Astris Lindgrenprijs ontving.

Naast het programma op de Westergasfabriek zijn er ook activiteiten in EYE en The Movies in Amsterdam. Het volledige programma staat online. U vindt hier het ruime aanbod aan films, televisieseries, workshops en masterclasses.